Tanítunk.hu

Elektrostimulációs kezelések

Az elektrostimuláció során a bőrfelületre helyezett, ragasztott vagy testnyílásba helyezett elektródán keresztül mikroáramot bocsátunk ki, mely interakcióba lép az idegekkel, izmokkal és ezeken keresztül fejti ki hatását. Többféle elektrostimulációs technika ismert, melyek felhasználása eltér egymástól.

Kik számára ajánlott az elektostimulációs technika használata?
  • Amatőr sportolóknak, tréningek utáni rehabilitációra, kisebb izom-, ízületi sérülések kezelésére, izomfájdalom és izomláz csillapításra.
  • Élsportolóknak, speciális edzéskiegészítő kezelésekre, teljesítmény fokozására, adott izomcsoport megerősítésére.
  • Testépítőknek, a nagy izmok finom definiálására, a részletek kidolgozására.
  • Fájdalomcsillapításra, sportsérülések kezelésére.
  • Alakformálásra, szépészeti kezelésekhez
Milyen fő kezelések vannak?
  • TENS - fájdalomcsökkentés (nagy felületet érintő, erős és gyakran visszatérő fájdalmak - például hát és gerincfájdalom, stb), ínhüvelygyulladás kezelése, bénulás (pl. szélütés) miatti izomsorvadás kezelése.
  • EMS - Sport (ebben a legerősebb tudású) aktív sportolók számára regenerációs és izomfejlesztő programok, továbbá sportsérülések kezelése.
  • Beauty - alakformálás, narancsbőr tünet csökkentése, bőrfeszesítés.
  • Összesen 101 program és 300-nál több alkalmazási lehetőség áll rendelkezésre.

Mennyi idő kell a hatás kialakulásához?

A fájdalomcsillapítást célzó elektrostimulációs kezelés tartamának 35-40 percnél hosszabbnak kell lennie.

Izomfejlesztésre, alakformálásra izomcsoportonként 20-30 perces kezelések szükségesek. Az eredmény 2-3 hét után szemmel látható.

Kik számára NEM ajánlottak a kezelések?

Tilos elektrostimulátor alkalmazása pacemakerrel élők, súlyos szívritmuszavarban szenvedők és terhes kismamák számára.

 

FÁJDALOMCSÖKKENTŐ PROGRAMOK (TENS - Transzkután Elektromos Idegstimuláció) 

Gyógyszer- és mellékhatásmentes eljárás a fizikai fájdalmak enyhítésére. A bőrre adott impulzusok leblokkolják a fájdalomtovábbító idegpályák működését és ezzel fájdalommentességet hoznak létre.

A TENS mozaikszó, jelentése bőrön keresztül történő idegstimuláció, mely régóta alkalmazott fizikoterápiás módszer. Gyógyszer- és mellékhatásmentes eljárás a fizikai fájdalmak enyhítésére.

A bőrre ragasztott elektródákon keresztül az elektromos impulzus interakcióba lép az idegekkel, akupunktúrás pontokkal és enyhíti a krónikus betegség- és sportsérülések által okozott, az operáció után jelentkező, továbbá a nőgyógyászati eredetű fájdalmakat.

Hatását az adja, hogy a készülék által a fájdalmas terület bőrének idegvégződéseire adott -váltakozó frekvenciájú- elektromos impulzusok sorozata egy idő után leblokkolja a fájdalomtovábbító idegpályák működését (leállítja a fájdalom érzet továbbítását), továbbá stimulálja az agy természetes fájdalomcsillapító anyagának, az endorfinnak termelését.

A magas frekvenciájú impulzusok a fájdalomérző csatornák blokkolásában hatásosak, míg az alacsony frekvenciák az endorfin termelés beindítására hatnak.

A TENS kezelést legalább 30-40 percen keresztül kell végezni. Ennyi idő szükséges a hatás kialakulásához. Kezelés után órákra fájdalommentessé válik a kezelt terület. Az eljárásnak semmilyen mellékhatása sincs, így szükséges számban ismételhető. 

 

SPORTPROGRAMOK (EMS - elektromos izomstimuláció)

A sport- és rehabilitációs kezelések terén használható. Mérsékli az izmok sorvadását bénulásos kórképekben. Javítja az izmok regenerációját, a sportsérülések gyógyulását, csökkenti az izom-ízületi sérülések következtében fellépő fájdalmakat. Edzés kiegészítésként alakformálásra is használhatjuk.

Az elektromos izomstimuláció (EMS) alkalmas izomfájdalmak enyhítésére, izomsérülések gyógyulásának gyorsítására, fizikai terhelést követően javítja az izmok regenerációját és a salakanyagok kiürítését (izomláz megszüntetés).

A kezelés során leadott elektromos impulzusok hatására az izmok összehúzódnak, működésük során hő termelődik. Felgyorsul a kezelt terület vérkeringése, amely serkenti a salakanyagok eltávolítását, illetve a sérült sejtek, izomrostok gyógyulását.

Az elektromos izomstimuláció segítségével mesterségesen állítjuk elő az izomműködést, melyet edzések kiegészítése céljából alkalmazva fokozhatja az izomteljesítményt, formálhatja az izmokat és ezzel a testét.

Az EMS helyi keringésfokozó hatása révén alkalmas narancsbőr kezelésére is.

 

SZÉPÉSZETI, ALAKFORMÁLÓ PROGRAMOK (FES - funkcionális elektrostimuláció)

A szépészeti kezelések során bizonyos területek (pl. lábszárizomzat, medencefenék, arc) izomzatát kezeljük, mely erősíti az izmokat. Az izomfunkció javítása közvetetten fejti ki kedvező hatását és általában rövid idő (néhány hét) alatt gyógyulást vagy jelentős javulást eredményez.

A kezelések alkalmasak zsírbontásra, izomerősítésre, tónusfokozásra, a végtagok formálására, microlifingre, relaxációra, általános regenerációra, a fájdalomkeltő anyagok kimosására.


ELEKTROSTIMULÁCIÓS KEZELÉSEK ÁRAI

1 kezelés - 3.700.- Ft
Bérlet (5+1 alakalom) -  18.500.- Ft