Tanítunk.hu

Gravitációs pad

GERINCPROBLÉMÁI GYÓGYÍTÁSÁT BÍZZA RÁNK ÉS SZAKÉRTELMÜNKRE!

Tanulja meg tőlük, hogyan használja a gerincnyújtó padot fájdalmai csökkentésére és állapota javítására!

A gravitációs, gerincnyújtó (más néven denevérpad) nagy segítséget nyújt gerincsérv, porckorongsérv, nyaki sérv, hátfájás, derékfájás, lumbágó és nyakfájás kezelésében, állandósult gerincfájdalmak enyhítésében.

Mindenkit a saját egészségi állapotának megfelelően kezelünk.

A gerincnyújtó padot ajánlott masszázs kezeléssel egybekötve, kiegészítő kezelésként használni.

 

Milyen mozgásszervi problémák javítására használható a gravitációs pad?

Derékfájás és lumbágó

A derékfájás és a lumbágó a leggyakoribb tünet, amit a mindennapi életünk során megtapasztalunk. A felnőtt lakosság 80%-át érinti kortól és nemtől függetlenül. 

A derékfájás tünetei:

Jellemzője, hogy az ágyéki gerincszakaszon fájdalmat, izomfeszülést éreznek, a gerincünk bemerevedik. Minden mozgásra hirtelen kialakuló nyilalló jellegű fájdalma van a betegnek. A derékfájást a betegek legtöbbször csak az ágyéki-keresztcsonti gerinc területén jelzik, ritkább esetben a csípőízületbe, farizomzatba sugárzik.

A derékfájást kiváltó okok:

A derékfájás, lumbágó hátterében többségében a gerinc kopásos, degeneratív megbetegedése állhat. Ez porckorong rendellenesség, ami lehet kopás, vagy akár porckorongsérv. A derékfájás minden korosztályt érint, de a kiváltó okok között van különbség. Fiatalabb korban a porckorongsérv dominál, idősebb betegek esetében idült csőrösödés, meszesedés tarthatja fenn ezt a fájdalmas állapotot.

A derékfájás gyógyulásának folyamata:

A derékfájást és lumbágót okozó betegségeknek a kezelésében a gerincnyújtó pad használata nagyon előnyös, hosszú távon tünetmentes állapotot idézhet elő. Ez a fajta nyújtás egy vákuumos állapotot idéz elő, aminek következtében a becsípődött képletek, ideggyökök felszabadulnak a nyomás alól. Ez megszünteti az izomfeszülést és az izomfeszülés által kiváltott fájdalmat, a derékfájás enyhül, a gerinc mozgékonyabbá válik és funkciójában jelentősen javul.

Nyakfájás és nyaki sérv

A mindennapi egyoldalú terhelés, a rossz testtartás következtében nagyon sok ember él nyakfájdalommal. A nyakfájás nagy mértékben rontja a közérzetünket, és ezeknek a fájdalmaknak a hátterében döntő többségében a gerinc kopásos jellegű elváltozása, illetve statikai zavarai állnak. Ilyen jellegű a gerinc ferdülése, a porckorong kopása, a porckorong sérv, nyaki sérv, a csigolyák meszesedése. 

A kor előrehaladtával egyre jobban csökken a csigolyák nedvességtartalma, gerincoszlopunk rugalmassága. Ezzel a csigolyák úgyszólván egymásba csúszhatnak, és beszűkülnek köztük a rések, ahol az idegek közlekednek.

A nyaki szakaszon is előfordulhat porckorongsérv (ezt nyaki sérvnek nevezzük): a betegség során a porckorong belső, zselészerű magva türemkedik ki a külső erős, rostos rétegen át. Ezek önmagukban is fájdalmas folyamatok és irritálhatják a ki- és belépő idegeket is.

A mai számítógép használat központú világban a nyaki gerincszakasz ki van téve olyan jellegű tartósan kényszerhelyzetben lévő állapotnak, ami a nyaki izmokat merev állapotban tartja és ez állandósuló fájdalmas feszes állapotot, nyakfájást eredményez.

A nyakfájás gyógyulásának folyamata:

A gerincnyújtó pad rendszeres használata lehetővé teheti, hogy az izomfeszülések megszűnjenek, a nyaki gerinc funkciója javuljon, mobilissá váljon. A beteg fájdalommentes, tünetmentes lehet. Ajánlott kiegészíteni egy nyaknyújtó párna használatával, ami a mindennapi élet során napközben vagy esténként a tehermentesítést szolgálja.

Gerincsérv, porckorongsérv, hátfájás és gerincferdülés

A hátfájás az egyik leggyakoribb tünet, ami fájdalomként előfordul az emberek életében.

A hátfájás okai

A hátfájás hátterében számtalan betegség rejtőzhet. A mozgásszervi betegségeken kívül izomeredetű és belső szervi eredetű fájdalom is előfordul. A betegek a hátfájást leggyakrabban tompa, mély fájdalomnak érzik, ami a gerinc mozgásakor felerősödik. Köhögés és a nevetés is erősítheti a tüneteket. A legtöbb esetben a panaszok enyhülnek fekvő helyzetben, hiszen a gerinc felszabadul. A fájdalom kisugározhat a farpofába, egyik esetleg mindkét lábba, zsibbadást okozhat.

A hátfájás gyógyulásának folyamata

A kezelőorvos, szakorvos feladata, hogy tisztázza a fájdalom okát. Amennyiben ez gerinc eredetűnek igazolódik és porckorong kopásnak, meszesedésnek, porckorong sérvnek, avagy az izomzat görcsös merev állapotának bizonyul a gerincnyújtó pad használata eredménnyel alkalmazható. Rendszeres használat esetén a fájdalomérzete csökkenhet és el is múlhat. A nyújtás következtében a csigolyák eltávolodnak egymástól, a kilépő idegek felszabadulhatnak a nyomás alól, a gerincoszlopa rugalmas állapotba kerülhet. Megszűnhet a porckorong sérves állapota, a gerince újra egészséges és terhelhető lehet.

Gerincbántalmak megelőzése a gravitációs pad alkalmazásával

A tartósan egyoldalúan megterhelt emberek akik mozgásszegény életmódot folytatnak a gerincbetegségek és statikai zavarok megelőzésére használják a gerincnyújtó padot.

A gerincnyújtó pad alkalmas lehet arra, hogy rendszeres használatával megelőzzük a porckorong kopását, a gerincferdülések kialakulását és károsan előforduló tartós izomfeszüléseket amik a mindennapi életben a későbbiek során fájdalmat, panaszt és kellemetlen érzetet idéznek elő.

Sportolóknak is ajánljuk

Sportolóknál is ajánlott a gerincnyújtó pad használata. Az izmok feszessége, feszes fájdalma kellemetlenségeket okozhat. A padok rendszeres használatával elérhetjük, hogy a panaszt okozó izomfeszülések, izomtónus fokozódások megszűnjenek.

Munkahelyi gerincfájdalmak megelőzésére is tökéletes

A munkahelyek számára is ajánlott a munkahelyi egészségmegőrző program keretében ezeknek a padoknak a használata. A táppénzes állományok nagy részét okozzák mozgásszervi-és gerincproblémák. A gerincoszlop karbantartásával, az izmok nyújtásával, lazítással az akkut panaszok csökkenhetnek, és nagy mértékben megelőzhetők a fájdalmas problémákat okozó állapotok kialakulása. A gerincnyújtó padok mellett nagyszerű kiegészítő eszközök állnak rendelkezésre, melyek az íróasztal mellett végzett tevékenységek során korrigálhatják a gerinc helytelen tartását, segíthetnek azt megfelelő állapotban tartani. Ezzel megelőzhető és elkerülhető lehet a több órás ülés következtében fellépő deréktáji, háti és nyaki szakasz folyamatos egyoldalú terhelése.

Gravitációs pados kezelések árai:

Ha még nem használtál gravitációs padot, akkor első alkalommal  50%-s kedvezménnyel, 800.- Ft-ért próbálhatod ki nálunk. A további gravitációs pados kezelések árai a következők:

1 alkalom (kb. 15 perc) - 1.600.- Ft

Bérlet (5 + 1 alkalom) - 8.000.- Ft

 

Jelentkezzen be most egy gravitációs pados kezelésre:

ZSOLT KRISTÓF

Masszőr, Sportedző

+36 20 581 25 97